środa, 27 lipca 2016

Kruche ciasto z musem kakaowym i borówkami




Przepis

spód:

200 g słonecznika łuskanego
50 g orzechów włoskich
2 jaja
1 średni banan
50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
5 g oleju kokosowego
10g jogurtu greckiego

Słonecznik wraz orzechami włoskimi uprażyć na patelni. Jaja, orzechy, słonecznik, banana, olej kokosowy, jogurt grecki dokładnie zblendować. Do powstałej masy dodać mąkę dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki. Piec w 180 stopniach ok 15 minut .


krem:
1 dojrzałe awokado
50 g daktyli
10g kakao
50 g orzechów włoskich

Awokado, daktyle, kako, i orzechy włoskie zblendować, do powstania jednolitej masy.

Upieczone ciasto przełożyć kremem, na wierzchu posypać borówkami oraz odrobiną stewi . Smacznego ! :)





2 komentarze: